Второ участие на братя Попови в Световния рали шампионат
Второ участие на братя Попови в Световния рали шампионат / netinfo

Второто участие на екипажа на "ОМV Рали Тим" братята Ясен и Дилян Попови ("Мицубиши Лансър Ево 9") в световния шампионат започна с тричасов шейкдаун за старта на рали"Телстра-Австралия" на пътя Чидлоу в плантацията Хелена. Това е първото запознаване на екипажа както с напълно новия автомобил, така и с настилката на класическото австралийско състезанието.

Официалният старт на състезанието е с две последователни скоростни отсечки на хиподрума "Глостър", където на 2-километровото трасе екипажите правят по 2 тура. Българският екипаж е с номер 43 и е един от 14-те, които са номинирани за класиране за участие в PCWRC.

Макадамът на австралийската надпревара е твърде характерен - малки абразивни камъчета, върху които автомобилите се пързалят буквално като върху лед. Пътищата на скоростните етапи са тесни, в гористи местности и като правило дърветата са много близо до пътя. Затова и двамата братя смятат, че целта при второто участие в световния шампионат е австралийското рали да бъде завършено.

Двамата направиха общо 9 преминавания на импровизираната скоростна отсечка, като във всяко от тях след първия тур, времената им се подобряваха. Първото постижение, което те записаха бе 3:06.7 минути, за да го свалят на 2:43.7 минути при шестия тур. Най-доброто постижение в шейкдауна е на аржентинеца Габриел Поцо ("Мицубиши Лансър Ево 9") - 2:30.6 минути.