Владо Николов: Ще играя за националния
Владо Николов: Ще играя за националния / Инес Павлова, Gong.bg
Владимир Николов ще играе и догодина за националния отбор на България. Това обяви диагоналът официално пред Гонг от Кунео. Причината е избирането на настоящия му клубен треньор Силвано Пранди – Професора за селекционер на волейболистите ни.

Владо се отказва от обявеното си напускане на представителния ни тим направено на 14 юли този година във Варна. Тогава европейският шампион за 2004 година с Тур и настоящ първенец на Италия сподели, че домакинството на България на Финландия от Световната лига, по време което той се контузи, е бил последният му мач за националния на родна земя, тъй като след Олимпиадата в Пекин ще се откаже, за да даде път на младите в отбора.

„При така стеклите се обстоятелства и очакването на Силвано Пранди да поеме България, съм готов да върна назад и да забравя думите си от Варна. Нещата са определено променени. Така че, отговорът е „Да!”. Ако съм здрав и бъда повикан в националния отбор, ще играя. Това е една възможност, която не трябва да се изпуска” заяви Владимир Николов пред Гонг.

31-годишният софиянец не пожела да опише и да направи представяне на Професора от своя гледна точка, а сподели: „По добре да не го правя аз, а хора, който са компетентни на такова нещо”.

Николов, който този сезон играе за вицешампиона на Селия А1 Кунео, има възможността да работи под ръководството на италианския специалист, който се очаква до дни да парафира договора си с Българската федерация по волейбол. За учудване обаче Владо и Пранди не обсъждат темата на представителната ни селекция.

„Да ти кажа честно с него почти не сме коментирали темата национален отбор. Човекът Пранди аз не го познавам. Практически той ми е треньор тук, работим добре заедно, но аз нямам лични отношения с него” поясни Владо Николов, който 108 участия с националната фланелка.