Владимир Крамник: Топалов не съществува за мен
Владимир Крамник: Топалов не съществува за мен / netinfo

Световният шампион по шахмат Владимир Крамник заяви открито, че Веселин Топалов вече не съществува за него.

Руският гросмайстор изрази своето отношение към българина в интервю за руско интернет издание: „Мнението ми за него не е много позитивно. Аз по принцип съм не се обиждам лесно, но ако някой направи нещо в противовес на моите етични норми, аз просто забравям за него. Този човек престава да съществува за мен. Такова ми е и отношението към Топалов.”

Владимир Крамник си позволи за пореден път да коментира и „тоалетния скандал” в Елиста: „Целта на всичко, което се случи тогава беше да ме извади от равновесие. Сега, след като мина толкова време, смятам, че една от причините за скандала беше желанието да се провали този мач, което се оказа неудачна атака от страна на Топалов.”

На въпрос дали се идентифицира като „г-н Айсберг”, както стана известен в Русия, Крамник отговори, че също изпитва много емоции, но просто не намира за добре да ги изразява публично.

Руският гросмайстор добави още, че никога не си е поставял като основна цел да стане световен шампион, но шахът му доставя удоволствие и ще оттегли, едва когато се пренасити на тази игра.

Още спортни новини в Gong.bg