Велев: Проповядвам нападателен футбол, почваме атаките от първата минута
Велев: Проповядвам нападателен футбол, почваме атаките от първата минута / netinfo
Старши треньорът на Левски Емил Велев декларира, че „сините” ще тръгнат в атака от първата минута на дербито с ЦСКА. Причина за това е атакуващият футбол, който Велев проповядвал на своите футболисти.

Наставникът на „сините” коментира ситуацията около контузените си футболисти: „Рабех им болки от удара, който получи на мача със Сливен. Жеан Карлос има стомашен проблем, който разкри на доктора. Решихме да не ги натоварваме с днешната тренировка. Ще разчитам на всички играчи, които съм взел в групата”.

„Гонзо не тренира около 10 дни, но виждате, че сега се готви наравно с другите си колеги. Утре ще преценяваме, дали да започне като титуляр или ще го пуснем по-късно в течение на мача”, добави още Емил Велев.

„Не съм псувал журналистите. Просто реагирах малко по-остро. Всичко друго е една инсинуация. Единственото, което направих е, че когато излязох от врата се учудих, защо има хора зад бариерите. Може би нагрубих само пресаташето Сашо, но ние сме колеги и нямаме никакви проблеми помежду си”, категоричен бе треньорът на Левски относно скандал станал преди няколко дни на „Герена”.

„Вие виждате, че идвам на пресконференции и говорим, каквото си поискате. Изключено е да съм псувал журналисти, забравете”, допълни Емил Велев.

„Гледал съм няколко пъти отбора на ЦСКА. Те притежават добри изпълнители. Привлякоха и Владо Манчев, който е много опитен, а и си е голмайстор. Трябва да се съобразяваме с всичките им футболисти, защото са добри. Все пак винаги съм твърдял, че най-добрите са тук в Левски на стадион „Георги Аспарухов”, заяви още наставникът на „сините”.

„През годините дербита винаги са ме зареждали с положителна енергия. Както преди, така и след дербитата. Мачовете с ЦСКА по един на сезон и са си мачовете на годината. Надявам се да не завършим, както стана в двубоите с БАТЕ Борисов и Жилина”, сподели Велев.

„Нямам поставен ултиматум от президента на клуба. Нямам никакви притеснения преди мача с ЦСКА. Нямаме никакви проблеми в съблекалнята. Атмосферата е професионална”, допълни специалистът.

„За мен Станислав Тодоров е един добър съдия. Нямам притеснения от подобно естество. В България сме много мнителни хора, виждате как е в Германия, там съдиите се знаят една година по-рано”, коментира треньорът на Левски.

„Мисля, че отборният дух ще е решителен за крайния успех”, завърши Велев.