В Миньор добрата работа води по стълбите към касата
В Миньор добрата работа води по стълбите към касата / Снимка: Gong.bg
За върналия се в А група Миньор Перник седмицата минава под знака на подготвителния лагер в Правец. Перничани се подготвят в съседство с Левски. Тежките натоварвания се приемат добре от футболистите.

Старши треньорът Димитър Алексиев дозира натоварванията за да се избегнат контузии. Той е сигурен, че за всички отбори в България е тежък период на физическа подготовка.

„Занимаваме се с тежка кондиция и селекция едновременно, на това топло време, заяви за Гонг Алексиев. Подготовката върви тежко, мудно върви. Това е най-тежката част за футболистите. Ако искат да се качват по стълбите към касата, сега трябва да си вършат добре работата.”

Димитър Алексиев призна, че още е отворен процесът на селекция в Миньор. „Имаме няколко бразилци и един сърбин, каза треньорът. Има и играч от Гана. Той се казва Ричи и още е в процес на оглеждане от наша страна.”

Тази седмица подготовката на перничани е подчинена изцяло на физическите натоварвания и не са предвидени контролни срещи. „Другата сряда ще играем две контроли. От 11 часа с Етър Велико Търново и от 18 часа с Ботев Враца, уточни Алексиев. На 12-и юли ще играем от 16 часа с Чавдар Етрополе и от 18 часа с Калиакра Каварна и свършва лагерът ни в Правец.”

Достатъчни ли са наличните футболисти, с които работи треньорския щаб? Алексиев уточни, че в момента се подготвят четирима вратари и 22-ма полеви играчи. Според него „има още за отсяване”. До края на подготвителния период има месец време, така че и отсяването ще стане.

„Освен, че ще освобождаваме, чакаме и задължително един-дама нови футболисти,” точни Димитър Алексиев.

Феновете на Миньор ще посетят контролите на тима и сами ще видят в какво състояние е тимът. „Футболът е много относително нещо, философски заключи Алексиев. Видяхте как е и на европейското първенство. Доброто ни представяне зависи от селекцията, която ще направим, от подготовката ни, от останалите отбори, в какво ниво ги срещаме и така...”

Треньорът изрази задоволството си от екипа, с който работи. Радва се, че работи с млади, футболни хора, каквито са и в ръководството на тима. Той е доволен и от условията в Правец. „С Левски нямаме проблеми да се готвим тук. Всичко е точно.”