Уигън на Светльо Тодоров отпадна за Карлинг Къп
Уигън на Светльо Тодоров отпадна за Карлинг Къп / netinfo

Финалистът в турнира за купата на лигата в Англия Карлинг Къп от миналия сезон Уигън отпадна във втория кръг на тазгодишното издание на надпреварата след загуба с 0:2 като гост на третодивизионния Крю Аликзандра.

Крю, който през май отпадна от втора дивизия, достигна до успеха с голове на Родни Джак и на Ники Мейнард в края на двете полувремена. В състава на Уигън не игра новото попълнение Светослав Тодоров, който бе привлечен под наем от Портсмът до края на сезона.

Друг български национал Радостин Кишишев игра 82 минути при победата на Чарлтън с 1:0 над Карлайл. Единственото попадение вкара Дарън Бент в 57-ата минута. Еветрън имаше тежки минути при гостуването си на четвъртодивизионния Питърбро, но все пак стигна до успеха с 2:1 с гол на Тим Кахил три минути преди края.

Изненадващият лидер във Висшата лига Порстмът продължи в третия кръг след 2:1 като гост на друг тим от четвърта дивизия Мансфийлд Таун. Мани Фернандеш и Матю Тейлър дадоха добър аванс на южняците преди почивката, но резервата Дани Рийт върна едно попадение девет минути преди края и направи трудни последните минути за Помпи.

Френският нападател Никола Анелка вкара първия си гол за Болтън при победата с 3:1 над четвъртодивизионния Уолсол като гост. Кевин Нолан и Иван Кампо също се разписаха за Уондърърс. Новакът в елита Уотфорд с резервите си победи трудно аматьорския Акрингтън с 6:5 след дузпи.

Друг новак в елита Рединг бе на крачка от отпадането от Дарлингтън у дома, също победи след дузпи с 4:2. Гостите водеха с 3:2, но четири минути преди края Мате изравни, а от бялата точка играчите на Рединг показаха по-здрави нерви.