Треньорът на Италия: Под напрежение сме, България играе добре
Треньорът на Италия: Под напрежение сме, България играе добре / netinfo
С умерено самочувствие италианските баскетболисти и техният треньор Карло Рекалкати стъпиха на българска земя. Облечени в традиционните за родината си сини фланелки италианците търпеливо изчакаха почти час багажа си на летище София.

Олимпийският вицешампион от Атина пристигна тази вечер в София с полет от Рим, готвейки се за ключовия сблъсък с националния ни отбор в събота. Двубоят от евроквалификациите при мъжете е от 18 часа в зала „Универсиада”.

Мачът може да отвори широко вратите към шампионата на Стария континент за България, но и почти да ги затвори за гостите. Италианците са под напрежение заради двете си поражения на старта на надпреварата в нашата група А.

„Опитваме се да печелим във всеки мач. Винаги е така. Смятам, че и за България също. Никой не си казва – „Може би утре ще загубя”, когато мисли за даден мач. Ще си опитаме и се надяваме да спечелим. Знаем, че ни чака труден мач, защото България играе много добре. Гледахме последния мач на България и видяхме, че играете добър баскетбол, но ние сме тук, за да се опитаме да спечелим”, заяви за Гонг старши треньорът на Италия Карло Рекалкати на летището.

Италианците обаче имат предвидена тренировка още тази вечер в зала „Триадица”, къде ще тренират и утре сутрин.

„Смятам, че ситуацията е по-добра за България, защото спечели две победи поред. Ние пък загубихме първите си две срещи, така че положението е различно. Напрежението е по-голямо при нас, отколкото при България, но ние трябва да се справим с това. Вярвам, че ще играем уверено, дори и под напрежение. Това е животът на спортиста – да играе под напрежение”, каза още Рекалкати.

Мъжкият ни баскетболен отбор е втори във временното класиране в своята група от евроквалификациите с две победи от два мача. Начело е Сърбия, а италианците са трети с едва един успех от три срещи.