Тоди обръща Шефийлд, Кишишев с жълт картон за пет минути игра
Тоди обръща Шефийлд, Кишишев с жълт картон за пет минути игра / netinfo
Светослав Тодоров игра 45 минути при домакинската победа на неговия Чарлтън с 3:2 над Шефийлд Уензди в мач от третия кръг на Чемпиъншип в Англия. Българският футболист се появи в игра на почивката и остана на терена до края на мача.

Гостите поведоха с бърз гол на О’Брайън в 6-та минута, а само девет по-късно удвоиха с попадение на Томи Спър. До края на почивката домакините не успяха с нищо да променят тоталното превъзходство на Шефийлд и се оттеглиха с отрицателен актив.

През втората част в игра за Чарлтън се появи Тодоров и помогна на своя тим да обърне мача. Само шест минути след началото на полувремето Рейд се разписа и намали преднината на съперника. Крис Ивелумо изравни в 67-та, а само пет по-късно Тоди пропусна да подари гол аванс на Чарлтън. Нападателят шутира, но ударът му излезе в аут. Ивелумо компенсира грешката на българския национал и оформи крайното 3:2 с гол в 87-та минута.

В другия мач с българско участие от третия кръг на Чемпиъншип Лестър на Радостин Кишишев разгроми с 4:1 като домакин Уотфорд. Българският национал влезе в игра в 85-та минута и за краткия си престой на терена успя да си изработи жълт картон за оспорване на съдийско решение.

Четирите гола за домакините вкараха Хюм (15), Кампбел (51), Шийън (54) и Де Врийс (85). Почетното попадение за гостите отбеляза Марлон Кинг от дузпа в последната минута на двубоя.