Сър Алекс: ЮАР ще се справи с работата за Световното
Сър Алекс: ЮАР ще се справи с работата за Световното / netinfo
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изрази вярата си, че ЮАР ще бъде готова за провеждането на Световното първенство през 2010 година.

Много притеснения възникнаха в последно време, относно това, дали домакините ще успеят да се справят с работата по подготовката за Мондиала – завършването на новите стадиони, както и изграждането на пътната инфраструктура.

„Червените дяволи” в момента са на турне именно в ЮАР, а сър Алекс сподели: „Южна Африка има какво да предложи на света. Наистина обаче, имат доста работа по пътната инфраструктура.”

„Но според мен, хората тук ще се справят със задачите си”, продължи той, като добави, че повечето мачове трябва да се играят в по-големите градове – като Кейп Таун, Йоханесбург и Дърбан.

„От професионална гледна точка, стадионите в момента изглеждат страхотно. Заслужават шанс”, коментира още шотландският спец.

„Тази страна продължава да се развива и в момента. Дори и в спортно отношение. Откакто Нелсън Мандела се върна промените тук са много големи”, продължи той.

„Изключително бъдеще очаква ЮАР, тази страна заслужава своите шансове”, коментира още сър Алекс Фъргюсън пред „Manchester Evening News”.