Стоичков: Не бих отказал на Асенов да ме снима, ако той го беше поискал
Стоичков: Не бих отказал на Асенов да ме снима, ако той го беше поискал / netinfo
Христо Стоичков направи официално изявление по повод инцидента между него и фотографа Любомир Асенов в Барселона. Вчера медиите у нас разпространиха информацията, че фоторепортерът Любомир Асенов е бил нападнат от бившия национален селекционер на излизане от заведение в Барселона, като преди това Стоичков е бил фотографиран от пострадалия.

Ето и цялото обръщяние:

Във връзка с инцидента, между мен и фотографа г-н Любомир Асенов и започващата медийна истерия в някои средства за масова информация се чувствам задължен да дам и своето становище:

На 27 април 2008 г. в гр. Барселона по време на Светия празник Великден, когато празнувах със семейството си, ненадейно забелязах човек, снимащ ме тайно. Обърнах се към него и той побягна през ресторанта. Поведението му ме усъмни и ме накара да се замисля за сигурността на близките ми. Реагирах спонтанно и го последвах. Имал съм една единствена цел: да съхраня семейството си и себе си от неправомерно посегателство. Едва много по-късно разбрах, че се касае за професионален фотограф, българин, който не знам защо ме дебнеше. Всичките ми фенове и журналисти знаят, че никога не съм отказвал да бъда сниман, с когото и да било. Същата вечер се снимах с много посетители в заведението, които дойдоха да ме поздравят.

Поднасям своите извинения на хората, които ме уважават и моля да бъда разбран, че защитавах личните си права и свободи. Дори и като публична личност е нямало нужда да бъда издебван и тайно сниман, когато съм бил с най-близките си хора и то на такъв празник за всички българи. Не бих отказал на г-н Асенов да бъда сниман от него, ако той беше поискал това, нито бих го последвал, ако той не беше побягнал.

Отново моля да бъда разбран и извинен.