Реми за Колев и загуба за Караславов в Германия
Реми за Колев и загуба за Караславов в Германия / netinfo
Само точка за българите във Втора Бундеслига донесе 11-ият кръг от първенството. Алемания и Тодор Колев изпуснаха Хофенхайм пред собствена публика на стадион „Тиволи” в Аахен, след като направиха реми 2:2. Гройтер Фюрт, където играе Асен Караславов, инкасира загуба с 1:3 като домакин на Борусия Мьонхенгладбах.

Двамата български футболисти записаха пълни 90 минути участие за своите отбори.

Три гола на „детелините” наниза Роб Френд (9’, 17’ и 82’) и свали на земята Караславов и компания, след като в миналия кръг тимът от Фюрт надделя над Мюнхен 1860 на „Алианц Арена”. Два гола за класическия успех миналата седмица отбеляза именно бившият бранител на Славия. Днес обаче футболистите на Бруно Лабадия не успяха да се противопоставят с нищо на Борусия и логично допуснаха три попадения в мрежата си. Почетното попадение за домакините вкара Кислинг в първата минута от добавеното време. След загубата Гройтер Фюрт заема пето място в класирането с 19 точки, а гостите от Мьонхенгладбах са на върха с 24.

В другата среща от кръга с българско участие Алемания не успя да победи Хофенхайм, като до 86-та минута водеше с 2:1. Двата гола за домакините реализираха Стеле и Матиас Леман съответно в 40-та и 48-та минути. копадо намали преднината на тима от Аахен в 78-та минута, а четири преди последния съдийски сигнал Палжич оформи крайното 2:2. Тодор Колев пропусна на няколко пъти да се разпише за Алемания. В 33-та минута бившият играч на Славия пропиля най-чистото положение за своя отбор – той остана сам срещу вратаря Хаас след пас на Немет, стражът и защитникът Янкер обаче успяха с мъка да изчистят. В 42-та минута нападателят стреля от 16 метра, топката уцели мрежата на Хофенхайм, но от външната страна.

Алемания заема седмата позиция в подреждането с 16 точки, с толкова на 8-о място е и Хофенхайм. .