Ради Здравков: Дано имам късметa, който Наско Атанасов е нямал
Ради Здравков: Дано имам късметa, който Наско Атанасов е нямал / netinfo
Новият стар наставник на Спартак Варна Ради Здравков проведе първа тренировка с отбора днес преди обяд. Веднага след това той официално бе представен пред журналистите.

„Рано е да изказвам крайни мисли за първите ми впечатления от отбора. Една от причините да приема да водя Спартак е, че този отбор е различен от онзи, който водих последния път. В тима има доказани футболисти и такива, които тепърва им предстои да се доказват. Болшинството от играчите ги познавам. Сигурен съм, че в клуба се е работило правилно. Проведена е добра и пълноценна подготовка”, заяви на пресконференцията днес Здравков.

„Промяната, която ще наложа ще е от тактическа гледна точка. Технически и физически момчетата са достатъчно добре подготвени. Дано имам късметът, който Наско Атанасов преди мен е нямал”.

Относно предстоящия двубой с ЦСКА в петък Здравков каза: „Това, че в първия си мач начело на Спартак се изправям срещу ЦСКА и че играем на Армията не ме притеснява. Който го е страх от мечка да не ходи в гората. Мач като мач. Ще се опитам да внуша на момчетата, че не са обречени и че през всичките 90 минути трябва да търсят своя шанс”.

На въпроса ще поздрави ли Стойчо Младенов, с когото си има закачка Здравков отвърна. “Беше преди години, а и не е закачка, точната дума е противоречие”..

Срещу ЦСКА, Ради Здравков няма да може да разчита на Владислав Мирчев и Кунчо Кунчев. В игра след изтърпяно наказание са завръща Велимир Иванович.