Платини: Понякога във футбола се случват и ирационални неща
Платини: Понякога във футбола се случват и ирационални неща / netinfo

Президентът на УЕФА Мишел Платини призна, че е доволен от вече изминалото европейско първенство.

Шефът на футболната централа сподели, че не иска да се меси в делата на отделните национални асоциации и не пожела да изрази публично мнението си относно треньора на Франция – Раймон Доменек, който не успя да извади отбора от групите.

„Доменек? Като президент на УЕФА аз не мога да се меся във вътрешните дела на националните асоциации. Не е моя работа да давам оценка за свършеното от треньорите. Ако президентът на Френската футболна федерация се поинтересува от мнението ми, несъмнено ще му го кажа”, сподели шефът на европейската централа.

„По време на Евро 2008 обърнах сериозно внимание какво се случва извън футболният терен. Общата атмосфера, феновете, обезпечаването на безопасността – всичко това беше свършено от домакините по блестящ начин. Отделни арести при такива мащабни мероприятия не може да няма, но нямаше сериозни инциденти”, допълни впечатленията си Мишел Платини след края на Евро 2008.

„Мислихме и затова как играчите да дойдат на това европейско без да са изморени от изминалия сезон. Но няма много варианти в този случай. Що се касае до тенденциите при развитието на футбола, нещата зависят преди всичко от самите играчи. Ако в отборите ги има Пеле, Зидан или Кристиано Роналдо, то и играта ще се опира на тях”, допълни Мишел Платини.

„По някога във футбола се случват и ирационални неща. Кой би повярвал например, че Русия ще победи Холандия”, завърши шефът на УЕФА.