Платини гледа как млатят съперника ни Грузия
Платини гледа как млатят съперника ни Грузия / netinfo
Съперникът на България в квалификациите за Мондиал 2010 Грузия бе разгромен с 1:4 при гостуването си на Северна Ирландия пред погледа на президента на УЕФА Мишел Платини.

Преди двубоя Платини връчи специална награда на нападателя на домакините Дейвид Хийли, който подобри рекорда на страната си и вкара 13 попадения в квалификациите за Евро 2008.

В днешната среща Хийли вкара и за Северна Ирландия, но също така си отбеляза и автогол, оказал се единствено попадение за грузинците.

Две попадения в мача вкара Кайл Лафърти, който откри резултата в 24-ата минута. Стивън Дейвис проби и центрира, Хийли не достигна топката, но Лафърти от близко разстояние не сгреши.

В 32-ата минута Хийли вкара второто попадение в мача, като далечният му удар леко се отклони в тялото на Каха Каладзе и влезе в мрежата. Само две минути по-късно Лафърти направи 3:0 след подаване на Хийли.

В 54-ата минута обаче Хийли си вкара автогол. Заради игра с ръка на О'Конър съдията отсъди дузпа. Вратарят Майк Тейлър обаче отрази удара на Леван Цкитишвили, но притичалия Хийли непохватно си я вкара.

Четири минути преди края на мача нападателят на Линфийлд Питър Томпсън вкара за 4:1 и стана първият играч от местното първенство, който се разписва за националния отбор от 14 години насам.

До момента Томпсън има 38 попадения във всички състезания за клуба си и заслужи втора поредна покана след изявите му в последните 10 минути на мача с България през февруари на същия стадион Уиндзор Парк, който лъвовете спечелиха с 1:0.

Състав на Грузия: Георги Макаридзе, Лаша Сулаквелидзе, Каха Каладзе, Леван Кения, Шашиашвили, Леван Кобиашвили, Леван Цкитишвили, Джаба Канкава, Александър Квахадзе, Дато Квирквелия, Александър Яшвили (Бека Гоцаридзе, Гогита Гогуа, Зураб Ментешашвили)