Петров срещу Петров - 4:2, без Божинов
Петров срещу Петров - 4:2, без Божинов / netinfo
Астън Вила победи като домакин Манчестър Сити с 4:2 в българското дерби на Острова. В първия кръг на Премиършип, Стилиян Петров и Мартин Петров записаха по 90 минути за своя отбор, докато Валери Божинов за пореден път се оказа „жертва” на футбола, след като получи поредната си тежка контузия, която ще го извади за още 6 месеца от терените.

През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат попадение, но за сметка на това зрители видяха цели шест след подновяването на играта.

Страхотен мач за тима от Бирмингам направи Габриел Агбонлахор, който записа хеттрик. Резултатът обаче откри Джон Кърю, който реализира в 47-та минута.

В 64-та минута „гражданите” изравниха, след като получиха право да изпълнят дузпа заради наршение срещу Майкъл Джонсън, зад топката обаче застана Елано, който направи резултата 1:1.

Въпреки добрите си изяви Мартин Петров не успя да реализира, за сметка на това своя рецитал за Астън Вила направи Агбонлахор, който вкара в 68-та, 74-та и 76-та минути, с което довърши състава на Марк Хюз.

В последната минута на мача Вердан Чорлука оформи крайното 4:2, след като се оказа най-съобразителен след центриране от корнер.

На полувремето Валери Божинов се появи до тъчлинията, но българският нападател бе с патерици и превръзка на контузеното място.

Така освен поредния удар – контузията на Валери Божинов, Манчестър Сити трябваше да преглътне горчивия хап на загубата на старта на новия шампионат.