Оспорвани мачове днес в желязната група С на Мондиала
Оспорвани мачове днес в желязната група С на Мондиала / netinfo

Два от днешните мачове на Мондиал 2006 се очаква да са твърде оспорвани. Това са двубоите от група “С”, която беше определена от специалистите като „желязна”.

В 16 ч българско време на стадиона в Гелзенкирхен един срещу друг излизат съставите на Аржентина и Сърбия и Черна гора. Мачът е решаващ за Сърбия и Черна гора, чийто отбор загуби с 0:1 от Холандия първата си среща.

В този двубой селекционерът Петкович няма да може да разчита на защитника на Манчестър Юнайтед Неманя Видич, тъй като е контузен и отпада до края на Световното. В случай на нова загуба, тимът от западната ни съседка ще напусне Мондиала.

Съставът на Аржентина няма проблеми, те победиха в първия мач Кот Д’Ивоар с 2:1. Савиола и останалите гаучоси, при равен, почти си осигуряват участие на осминафинал.

От 19 ч българско време в Щутгарт е не по-малко любопитния двубой Холандия – Кот Д`Ивоар.

Отборът на Марко Ван Бастен стигна до трите точки в първия двубой срещу Сърбия и Черна гора, сега обаче има за съперник тима от африканската държава, който показа много силна игра срещу Аржентина, въпреки че загуби. Кот Д`Ивоар няма друг шанс освен да се хвърли на сто процента в битката.

От 22 ч (българско време) е двубоят между Мексико и Ангола, който ще се играе в Хановер.