Осем родни екипажа на офроуд състезание в Германия
Осем родни екипажа на офроуд състезание в Германия / netinfo
Осем родни екипажа ще представят страната ни на тридневно състезание „Баха Саксония” в Германия от 21 до 23 март.

Седем двойки с автомобили, от които един смесен немско-български екипаж и пилот с ATV ще се борят с конкуренция от още 5 държави – Германия, Холандия, Полша, Австрия и Чехия и ще премерят сили с шампиона на Германия по оф-роуд Щефан Байер, ветераните от „Бреслау” Йорг Грюнбек, Александър Буриан и Йорк Незе.

На старта ще застанат 34 мотоциклета, 11 ATV-четириколки, 55 високопроходими автомобила и 25 състезателни камиона.

България ще бъде представяна от: Иво Върбанов - Александър Стоянов, близнаците Петър и Ивайло Цанови, Красимир Илиев - Иван Маринов, Пламен Тенев - Пламен Русев, Георги Фиков - Емил Станчев, Руси Русев - Владо Милев, Александър Ковачев - Юрген Тайнхарт и Тодор Христов с ATV BRP Renegade.

„Надяваме се, че ще се върнем с успехи. Прогнозите са за сняг и кал, а това ще направи трасето по-технично. Офроудът се развива добре”, коментира Христов.

„Баха Саксония” се организира от клуб „4 х 4 Лайпциг” и ще се проведе близо до малкия град Хоенмьолзен. Състезанието, за което не е необходим лиценз, е насочено към всички любители и полупрофесионални състезатели, които след дългата зимна пауза биха искали да си устроят надпревара.