Официално: Хлеб подписа за четири години с Барса
Официално: Хлеб подписа за четири години с Барса / netinfo
Националът на Беларус Александър Хлеб стана петото ново попълнение през това лято за испанския гранд Барселона, след като днес подписа четиригодишен договор.

27-годишният Хлеб премина тази вечер рутинен медицински тест, след като преди това бяха платени на досегашния му клуб Арсенал 15 милиона евро. Седмичната заплата на Хлеб в Барселона ще бъде около 65 хиляди лири - 2 пъти повече, отколкото в досегашния му клуб Арсенал.

След преминаването си в Арсенал през 2005-а година от германския Щутгарт той е вкарал 10 гола във висшата лига на Англия.

"След като говорих с треньора Пеп Гуардиола разбрах, че за него аз съм много важен и той иска на всяка цена да бъда в отбора му. За мене това е мечта, защото всяко дете от улицата мечтае да играе в Барселона и аз сбъднах моята мечта", каза Хлеб пред официалната страница на испанския клуб, който завърши на 3-о място в последното първенство.

Преди това Барселона си осигури Жерард Пике от Манчестър Юнайтед, който е защитник, както и Мартин Касерес от Виляреал, също защитник. Другите две нови попълнения са Даниел Алвеш от Севиля и халфът Сейду Кейта.