Неста отказа да се върне в националния
Неста отказа да се върне в националния / netinfo
Централният защитник Алесандро Неста, който прекрати участието си в италианския национален отбор по футбол през това лято, отказа да се върне в "скуадра адзура" за квалификационните мачове за Евро 2008, въпреки контузията на Марко Матераци. Това заяви президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете:

"Когато Неста каза, че повече не иска да бъде национал, той бе ясен и коректен, както винаги. Неста е футболист, който е дал толкова много за нашия национален отбор. В неделя той ясно повтори, че няма намерение да се завърне".

Контузията на героя от Мондиал 2006 Марко Матераци в дясното бедро е сериозна и той със сигурност ще пропусне двата квалификационни мача за Евро 2008 на италианския национален отбор - на 8 септември с Франция в Милано и четири дни по-късно с Украйна в Киев.

Другият централен бранител в селекцията на Роберто Донадони Фабио Канаваро също има проблеми и Неста бе най-добрият вариант за заместник в решителните евроквалификации.

Играчът на Милан се отказа от националния отбор през този месец, като заяви, че вече не се чувства физически готов да играе и за клуба си и за страната си, заради серия от контузии, които го съпътстваха напоследък.

Неста има 78 мача за Италия, като неговият дебют е през далечната 1996 година при победата на „адзурите” с 3:1 над Молдова.