Найден Найденов: Пет отбора искат титлата. Националите ще вземат медал от Пекин
Найден Найденов: Пет отбора искат титлата. Националите ще вземат медал от Пекин / netinfo
Младите съдии във волейбола създават напрежение и са често причина за неприятни емоции по време на мачовете от мъжкото ни първенство, споделя пред Гонг един от най-успешните ни волейболисти - Найден Найденов. Според него качеството на шампионата на този етап е по-високо в сравнение с миналата година и принос за това имат чужденците, картотекирани във водещите ни клубове.

„ЦСКА е временен лидер, но дали ще издържи до края? Марек е амбициран за златото, за това работим и ще отстояваме позициите ни. Левски Сиконко ще си покаже острите зъби в плейофите, а Лукойл Нефтохимик след титлата миналия сезон запазва играта си. В Пирин също има качествени момчета. Нищо не се знае. От години не е имало такава интрига за финалната фаза на шампионата”, разсъждава пред Гонг на път за Дупница асът.

Бившият капитан на националния ни тим е убеден, че в Пекин отборът ни е длъжен да стигне до битката за медалите.

„Разговарях с Мартин Стоев и смятам, че това поколение трябва да се реализира и да стигне до върха. Младите момчета ще бъдат тествани в Световната лига. Няма абонирани национали, ще играят тези, които са най-добре подготвени”, казва още Найден Найденов.

Според него не бива да се притесняваме от факта, че легионерите този сезон не успяха да достигнат с клубовете си до най-силната фаза на Шампионската лига.

„Те са силни като единици, важно е как ще играят за България. Нивото на клубовете не винаги е критерий.”-констатира още специалистът.

В същото време сякаш от суеверие треньорът на ЦСКА Сашо Попов отказва коментари на тема първенството ни.

„Когато направя нещо, тогава ще говоря”, лаконично се измъква Попов, който вече 10 години води тима на червените. Вероятно треньорът визира шампионската титла на България, но дали мечтата му ще се изпълни зависи най-вече от играта на Марек, Лукойл Нефтохимик и Левски Сиконко. А петият - той дебне в засада…