Мърсисайдско дерби за Оуен
Мърсисайдско дерби за Оуен / netinfo
Истинско мърсисайдско дерби между Ливърпул и Евертън се очаква да се разрази през януари за подписа на английския национал Майкъл Оуен.

Голяма е вероятността бившият нападател на „червените” да се завърне на „Анфийлд” четири години, след като напусна. Бъдещето на Оуен в Нюаксъл Юнайтед остава много неясно, след като клубът отстрани мениджъра Кевин Кийгън, а контрактът му със „свраките” е в своята последна година. Финансовото положение на тима от Нюкасъл също е твърде нестабилно в последните месеци, като собственикът Майк Ашли обяви клуба за продан.

И Ливърпул, и Евертън са проучили възможността за привличането на футболиста още през летния трансферен прозорец. Според информациите в Англия „карамелите” са ударили на камък в последния ден, когато са отправили официална оферта за нападателя.

Определено Ливърпул има огромно предимство пред градския си съперник що се отнася до желанието на самия футболист. Оуен никога не е крил, че именно Ливърпул е отборът на неговото сърце и трудно би преминал в тима на градския съперник.

Ако се стигне до преговори през януари се очаква двата клуба да отправят оферти на стойност около 5 млн. паунда. Именно през зимата Оуен ще има правото да преговаря с други клубове. Съществува и вариант градските съперници да изчакат до лятото, когато нападателят ще бъде свободен агент и ще може да премине, в който и да е отбор без финансови претенции от настоящия му тим Нюкасъл.