Матей Казийски: Ще почивам след Световната лига
Матей Казийски: Ще почивам след Световната лига / netinfo
Един от лидерите на националния отбор по волейбол Матей Казийски с удоволствие сподели пред Гонг своите очаквания и настроението си преди тимът да отпътува за Португалия за втория турнир от европейските квалификации.

„Добре съм, тази единствена тренировка за деня предполагам, че ще ни зареди с енергия за предстоящите мачове. Определено има умора, защото не само изиграхме три мача поред, но преди това нямахме никакво време за почивка, между края на шампионатите и началото на квалификациите. Но ето, че тренираме по веднъж на ден, с повече фитнес, да се надяваме, че така ще се предпазим от контузии,” каза Волейболист №1 на Европа за 2007 година.

„Моята почивка е предвидена за след домакинските срещи за Световната лига, всички ще почиват, една седмица едни, друга седмица – други. Ще търсим чисти победи в Португалия, да се класираме по-бързо, за да откраднем още няколко часа почивка,” допълни той.

Матей определи и целите на отбора:„Това лято за нас най-важна е Олимпиадата, при всички положения. Но ние сме отбор с нужда от изяви, така че ще де борим да се покажем по най-добрия начин на всички форуми.”

„Искам да поздравя феновете във Варна. Много съм благодарен и ми е много приятно да видя, че продължаваме да палим хората, това за нас е много важно,” завърши с послание Казийски.