Ливърпул се издъни на Анфийлд, Порто се измъкна в края
Ливърпул се издъни на Анфийлд, Порто се измъкна в края / netinfo
Отборът на Ливърпул поднесе една от изненадите в тазвечершната порция от срещи от груповата фаза на Шампионската лига, след като загуби срещата си с 0:1 от Олимпик Марсилия на своя „Анфийлд”.

Възпитаниците на Рафа Бенитес се закотвиха на третото място в група А само с една точка в актива си, след като и във втората си среща не успяха да се поздравят с успех. В първия двубой преди две седмици „червените” записаха равенство (1:1) при гостуването си на Порто. На дъното е Бешикташ, който няма нито една спечелена точка.

Двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 0:0, а единственото попадение в двубоя падна в 77-та минута. В герой за гостите от Франция се превърна Валбуена, който вкара с мощен шут по земя след атака започнала от Момо Сисоко.

Играчите на Олимпик Марсилия видимо имаха по-голямо териториално предимство, въпреки че през първата част домакините владееха положението. Ударите по посока врата на Хосе Рейна обаче бяха в пъти по-малко от тези отправени от нападателите на Ливърпул, въпреки това топката се оказа само веднъж в мрежата, при това в тази на домакините.

В другата среща от група А, в която тази вечер паднаха най-малко голове, Порто победи Бешикташ с 1:0 като гост. По всичко личеше, че двубоят ще завърши без нито едно попадение, но Рикардо Куарешма попари в последните секунди на двубоя екзалтираните турски фенове.

Младият португалец можеше да открие резултата още в 18-та минута на двубоя, но след като не успя да стори това се реваншира за няколко си пропуска с късен гол.

Във втората минута на даденото от съдията четириминутно продължение на срещата Куарешма донесе трите точки на Порто и прати своя отбор на второто място в групата.