Край на драмата с Лея – кучето на Жозе
Край на драмата с Лея – кучето на Жозе / netinfo
Кучето на мениджъра на Челси Жозе Моуриньо – Лея, бе изпратено в Португалия заедно със съпругата на наставника, информира адвокатът на треньора.

„При пълна информираност и одобрението на британските органи по контрол на здравето на животните, любимката на Моуриньо бе върната в Поругалия в компанията на неговата съпруга – Тами”, заяви юристът.

Адвокатът помоли журналистите да се отнасят с уважение към семейния живот на треньора и помоли да бе бъдат безпокоени повече съпругата му и неговите деца: „Г-н Моуриньо се надява, че ще му се даде възможност да се фокусира предимно върху предстоящите задачи на Челси.”

Днес „сините” от Лондон ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед във финала за Купата на Англия.

Във вторник португалецът бе задържан за кратко, след като не позволи органите на реда да отведат кучето му за задължителна ваксинация. Униформените искали да поставят домашния му любимец под карантина, но Моуриньо се възпротивил на служителите на закона, които го арестували, за да се успокои.

Моуриньо бе арестуван на 15 май около 10 часа вечерта. Наставникът бил на церемония по връчването на клубните награди на неговите футболисти, когато съпругата му се обадила, че полицаите искат да приберат йоркширския му териер.

Моуриньо се върнал вкъщи и влязъл в конфликт с полицаите, след което бил арестуван за оказване на съпротивление на органите на реда.

Докато двете страни са спорили, португалецът изтръгнал кучето от ръцете на униформените, любимецът му се скрил някъде и известно време бе в неизвестност. След това обаче семейството откри Лея и я изпрати в Португалия.