Контузии и страхотен Матей преди Суперкупата на Италия
Контузии и страхотен Матей преди Суперкупата на Италия / netinfo
Часове преди Суперкупата на Италия, неприятни контузии притесняват старши треньор на волейболния шампион Итас Диатек Тренто Радостин Стойчев. Има и добра новина – звездата Матей Казийски е в страхотна форма и напълно готов за мача с Лубе Банка Мачерата на 20 септември от 22 часа българско време във Флоренция.

„В момента сме половин отбор. Четирима играчи не са на разположение. Никола Гръбич си е в Сърбия, защото баща му почина, Михаил Винярски се върна контузен от Полша и още не е почнал да тренира, Леандро Невес Висото се и в Бразилия, а Емануеле Бирарели едва сега започна да се подготвя, защото също бе контузен. Преди ден и Краси Стефанов се контузи. Той не можа да играе максимално на контролата със Силей Тревизо защото получи проблем на менискуса, но дано се възстанови за Суперкупата. Дано Краси, Никола и Емануеле са на разположение за събота” каза пред Гонг от Тренто Радостин Стойчев.

Хубавото в тази ситуация е, че Матей Казийски е в отлична форма и със сигурност ще бъде ключът към исторически нов трофей във витрината на Тренто. След шампионската титла в Серия А1 за сезон 2007/2008, сега съставът на Стойчев има шанс да извоюва Суперкупата. Няма да е лесно обаче, защото противник ще им бъде Лубе Банка Мачерата – вече носител на този трофей за 2006 година, три пъти победител с Купата на Италия и едни път шампион на Апенините.

Като подготовка за мача във Флонеция (на 300 км от Тренто) снощи Казийски и компания изигра контрола със екс-европейския първенец Сислей Тревизо. Проверката обаче бе загубена с 1:3 гейма (17:25, 22:25, 25:22, 24:26). Матей бе най-добър на полето срещу Папи, Чизола, Фей, Рикароди и компания, като завърши с 25 точки. Пред 1500 зрители в Тренто домакините взеха третия гейм, а като титуляри започнаха двамата българи – Матей Казийски и Краси Стефанов. Краси реализира 6 точки. За противника 23 точки постигна Алесандро Фей.

Доста фенове ще подкрепят Тренто срещу Мачерата, като има организация за това и пътуването но 300 км. със сигурност привържениците на шампионите ще се включат и в представянето на тима на 23 септември в зала Тренто от 21:15 часа.