Клубове от ОАЕ питат за Йеленкович и Сандриньо
Клубове от ОАЕ питат за Йеленкович и Сандриньо / netinfo
Пратеници на най-богатия клуб в Обединенинените арабски емирства „Ал Аин” изгледаха вчерашната контрола на Литекс с Динамо Киев, завършила 1:1, с конкретната цел да огледат нападателите на ловчанлии. От спортно-техническия щаб на „оранжевите” представиха на емисарите бразилеца Сандриньо, който обаче не взе участие в срещата заради контузия. В негово отсъствие блесна друг „кариока” – Бето да Силва, който вкара попадението за ловчанлии. „Ал Аин” е личният клуб на шейха на Абу Даби и премиер министър на Обединените арабски емирства. Мениджъри на друг местен клуб – „Ал Уасър”, пък гледаха под лупа изявите на капитана на ловчанлии Небойша Йеленкович. Той остана на терена до 70-та минута и както винаги бе един от най-стабилните в халфовата линия на българския тим. Интересът на арабите към сърбина с български паспорт не е от вчера, но поне засега той остава в ловешкия тим.

Откакто Литекс е в Дубай мениджъри на всички водещи клубове се изредиха да питат за „оранжеви” футболисти. Началото бе поставено от бразилския мениджър на „Ал Шарджа”, който поиска сънародниците си Бето и Уелингтом в комплект. Опитният бранител Росен Кирилов пък бе търсен от мениджъри работещи за клубове от Катар. Засега ръководството на ловчанлии не е започвало преговори за трансфера, на който и да е от изброените футболисти. Едно е сигурно в следващите две контроли на Литекс на арабска земя – с местните „Ал Насър” и „Ал Шарджа”, присъствието на съгледвачи от тукашните клубов ще е огромно.

Старши треньорът на Литекс Люпко Петрович отпусна свободен полуден на своите възпитаници днес до обед и те се възползваха от възможността да напазаруват подаръци за близките си от многобройните шопинг центрове в Дубай. В 16.30 часа е единствената тренировка на отбора за днес, като тя ще има възстановителен характер. Добрата новина за спортно-техническия щаб на ловчанлии е, че няма контузени след вчерашното равенство с Динамо Киев.