Калиакра подари победа на Вуцов за сбогом, Здравков ще води тима
Калиакра подари победа на Вуцов за сбогом, Здравков ще води тима / netinfo
В много здрав тактически мач, но без особен заряд Кариакра Каварна победи Родопа Смолян с минималното 1:0.

Двата отбора играха на предела на възможностите си, като Калиакра доминираше в по-голямата част от среща. Това бе особено явно през първото полувреме, когато в продължение на 30 минути гостите от Смолян не минаваха централния кръг на терена, а се бяха окопали пред вратата на Чавдаров.

На няколко пъти домакините имаха възможност да открият чрез Ангел Стойков, Иван Петров и отличилият се с пропуските си Иван Караджов, за да се стигне до 29-та минута на мача, когато след третия пореден корнер през вратата на Родопа се стигна до грешка на стража и превърналият се в голмайстор през този сезон Петков оплете кълбото в мрежата.

Мачът продължи в същото русло до края на първата част, а безбройните пропуски нападателите лишиха каварненци от изразителната победа, която заслужаваха.

През второто полувреме картината на терена беше същата, въпреки че отборът на Родопа се опитваше да поглежда към вратата на безупречния Добрев. Напъните в офанзивен план обаче се сблъскваха със здравата преса пред централния кръг на терена.

Едва около 70-та минута гостите живнаха, след като разбраха, че Несебър води в Сливен с 1:0. Тогава на няколко пъти отправиха силни удари по посока мрежата на домакините и за радост на всички на стадиона защитния вал в „синьо” издържа.

След изравнителното попадение на Сливен стадионът скочи, а след като стана ясно, че „войводите” водят, всичко в този мач приключи, въпреки че гостите се опитаха със сетни сили да стигнат поне до равенство. Така футболистите на Калиакра направиха прощален подарък на Вили Вуцов в последния му мач на скамейката в Каварна. В оставащите два мача до края на сезона в Б група тимът ще бъде воден от Тони Здравков.