Истински спектакъл на „Анфийлд”, Ливърпул уреди нова среща с Челси
Истински спектакъл на „Анфийлд”, Ливърпул уреди нова среща с Челси / netinfo
Ливърпул победи Арсенал с 4:2 на реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига и отново ще играе с Челси на полуфинал в най-силния клубен турнир. Двата отбора направиха истински спектакъл на „Анфийлд”, като изиграха второ полувреме, което ще се помни дълго време.

Арсенал започна мача по-добре, като още в първите минути Адебайор имаше възможност да огорчи домакините, но „топчиите” така и не се възползваха от поредицата грешки на Ливърпул. Абу Диаби изведе гостите напред в резултата в 13-та минута. Първоначално Ливърпул успя да спре атаката на Арсенал, но вторият щурм бе успешен. Диаби навлезе в наказателното поле отдясно, Алонсо и Шкъртел не успяха да го спрат, а Рейна почти не реагира при диагоналния му шут.

В 29-та минута обаче изненадващо, предвид по-плахите действия на Ливърпул, Сами Хупия изравни. Защитникът засече едно центриране от корнер и прати топката зад Алмуния за 1:1.

До края на първото полувреме и двата отбора не предприеха сериозна офанзива, а наставникът на Арсенал Арсен Венгер бе принуден да направи промяна в състава си заради контузия на Фламини. Той бе заменен от Жилберто минути преди края, а все още не е ясно колко тежка е травмата му.

Фернандо Торес доказа, че е невероятен голмайстор в 69-та минута, когато Крауч отклони с глава топката до него и испанецът с обръщане отбеляза великолепен гол.

Арсен Венгер реагира незабавно, като пусна в игра Тио Уолкът и Робин Ван Перси, и това даде резултат в 83-та минута. Защитата на Ливърпул направи потресаваща грешка, като гостите имаха числено предимство в наказателното поле. Адебайор получи топката успоредно на голлинията и без проблеми от малко разстояние я прати в мрежата на Пепе Рейна. Резултатът 2:2 само седем минути преди последния съдийски сигнал вече предвещаваше Арсенал на полуфинал.

Не така обаче мислеше Ливърпул. Домакините получиха помощ и от съдиите, когато Коло Туре свали на земята Райн Бабел в наказателното поле и реферът Петер Фрьойдфелдт отсъди дузпа. За разлика от колегата си, който в първата среща между двата тима в Лондон пропусна да свири единайсетметров наказателен удар в полза на Арсенал, сега нямаше колебания. С пълно основание Фрьойдфелдт посочи бялата точка, а Стивън Джерард не сгреши за 3:2.

Точка на спора сложи появилият се като резерва Райън Бабел. Холандецът надигра Сеск Фабрегас и шутира неспасяемо във вратата на Алмуния в даденото от съдията продължение.