Гибона: Когато победим в началото - правим нещо голямо
Гибона: Когато победим в началото - правим нещо голямо / netinfo
Капитанът на България Пламен Константинов бе избран за най-добър играч в мача срещу Испания (3:1). „Знаехме, че ще бъде труден мач, тъй като Испания направи много добър финал на европейското първенство,” сподели Гибона. „Но ние бяхме подготвени добре и съумяхме да изиграем срещата силно. Това е важно за нашия тим, тъй като винаги започваме по-трудно.”

„Когато победим в началото - правим нещо голямо после. Първите три гейма играта бе под напрежение, но ключът към победата бе третия гейм, в който мача се обърна. Четвъртия бяхме уверени и бяхме решили мача,” обясни Константинов.

Красимир Гайдарски добави: „Щастлив съм, че спечелихме първия мач, който знаехме че е много важен и труден. Резултатът е добър за нас и ще се стремим да продължаваме все така.„

Завърналият се в състава Владимир Николов коментира успеха: „Труден мач. Испанците неслучайно са европейски шампиони и то спечелиха титлата само преди два месеца. Радвам се, че успяхме да наложим нашия стил на игра срещу техния и според мен това ни донесе успеха. Победата е много важна, добре е и че направихме разлика в точките, но те ще се броят само ако няколко отбора са с равни показатели. Аз горещо се надявам ние да продължим да бием до края.”