Футболист на ЦСКА бесен заради фалшив профил във Facebook
Футболист на ЦСКА бесен заради фалшив профил във Facebook / БГНЕС

Защитникът на ЦСКА Апостол Попов изрази възмущението си от поредицата публикации в медиите свързани с пост във Facebook, който не е негово дело. Попов отново стана жертва на фалшив профил в социалната мрежа, който публикува изказване от негово име пълно с редица правописни грешки, съобщава Gong.bg.

Интересното е, че доста медии са се хванали на плагиата, въпреки че не е първи случай, в който се цитира Попов по този начин. Преди няколко месеца журналистите отново бяха подведени и вкараха в устата на Попов изказвания, които не е публикувал.

„Журналистите така и не разбраха, че това не е мой профил. Омръзна ми да обясняват едно и също. Ще помоля за малко повече коректност, защото това не е професионално", каза Попов.

Цитирането на публикации и статуси от Facebook и другите социални мрежи стана модерно в последните години, в които много спортисти ги използват, за да изразяват мнения. В случая обаче става дума за фалшив профил, който дори е копирал снимките на Попов.

Подобни фалшиви профили имат също националите Иван Иванов и Ивелин Попов, които няколко пъти са се оплаквали от злонамерени действия. Попов дори до скоро нямаше официална страница във Facebook, но преди няколко седмици и той влезе в социалната мрежа.