Феновете викнаха: Дел Пиеро – президент!
Феновете викнаха: Дел Пиеро – президент! / netinfo
„Златното момче” на италианския футбол и Ювентус Алесандро дел Пиеро получи поредното си признание от феновете. Този път привържениците на клуба пожелаха звездата на “Старата госпожа” да е следващият президент на “бианконерите”.

Феновете на сайта VecchiaSignora.com започнаха кампания по издигането на Дел Пиеро за глава на италианския гранд. 33-годишният играч получи 83 процента от гласовете на участвалите в анкетата. Далеч след него се нареди друга легенда на клуба – Джампиеро Бониперти.

Дел Пиеро пристигна в Торино през 1993 година, а след 15 години вече е играчът с най-много мачове с фланелката на Юве в историята на клуба. Със екипа на “Старата госпожа” той е спечелил огромно количество награди и титли, сред които седем пъти шампионата на Италия , Шампионската лига, Купата на Италия, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.

Дори и днес Дел Пиеро продължава да е сред най-полезните играчи за Ювентус. Към днешния ден той заема второто място по най-много голове за “бианконерите” за настоящия сезон с 11 попадения, преди него е единствено Давид Трезеге, който е със 17.

Тази вечер Ювентус гостува на Палермо в среща от 32-я кръг на Серия А.