Джерард: Не си и помислях, че може да пропусна дузпата
Джерард: Не си и помислях, че може да пропусна дузпата / netinfo
Стивън Джерард посочи отборната игра на Ливърпул като ключ към класирането на тима за полуфиналите на Шампионската лига. Полузащитникът похвали „великолепното отборно представяне” в реванша срещу Арсенал, завършил с успех за „червените” с 4:2.

За трети път Ливърпул ще се изправи срещу Челси на полуфинал в най-силния европейски клубен турнир. Самият Джерард запази самообладание и реализира дузпа в заключителните пет минути, при резултат 2:2.

„Този мач се нарежда сред най-великите европейски двубой,” заяви Джерард, все още развълнуван от случилото се на терена. „Арсенал е един фантастичен отбор и на моменти ни разминаваха по игрището лесно, но ние се държахме като отбор и не загубихме вяра в силите си. В края на краищата стигнахме до успеха благодарение на великолепното отборно представяне.”

„И за момент не си помислих, че може и да не вкарам от бялата точка, въпреки че това бе един от най-слабите ми мачове за Ливърпул. Изобщо нямаше значение кой ще вкара головете, важен е отборът,” продължи капитанът. „Както съм казвал и преди, в два мача ние можем да бием всеки отбор. Ако нашите фенове продължават да ни подкрепят така, смятам, че всеки тим ще има трудности срещу нас. Предстоят ни много важни мачове в първенството, но ние ще сме готови за полуфинала с Челси.”