Докузовски: Радвам се, че ще играем с Левски, Вичентич също доволен
Докузовски: Радвам се, че ще играем с Левски, Вичентич също доволен / netinfo
Познати лица ще доведе в България първия сезон на Балканската лига. Жребият, който бе изтеглен днес отреди съставите на Работнички Скопие с треньор бившият наставник на ЛукОйл Академик Марин Докузовски и Мега Баскет Белград с генерален мениджър екс-баскетболистът на ЦСКА Бранислав Вичентич да попаднат в една група и то в компанията на Левски София.

„Не познавам добре останалите съперници, но се радвам, че ще играем с Левски, защото ще мога да дойда пак в България и да се срещна със старите си приятели. Имам добри спомени от престоя ми в ЛукОйл Академик. Миналия сезон имахме млад състав, но стегнахме полуфинал. Сега предполагам, че амбициите ни ще са по-големи и ще градим по-силен отбор, защото предизвикателството в БИБЛ е голямо”, заяви наставникът на Работнички Докузовски.

Президентът на македонската баскетболна федерация Даниел Димевски пък бе много доволен от факта, че три македонски тима – Работнички, Струмица и Фени Индустри ще ираят в първия сезон на Лигата. „Това ще помогне много на нашия баскетбол. И трите ни клуба имат амбиции и добри спонсори, а вярвам, че ще направят и добри състави. Очаквам много интересни срещи”, коментира Димевски за ГОНГ.

Генералният мениджър на сръбския Мега Баскет Белград Бранислав Вичентич също бе доста доволен от съперниците, които му отреди жребия. „Поздравявам всичките си приятели в България и се надявам, че ще оправдаем надеждите за добро състезание. Имаме млад отбор и даваме шанс на играчите още от 18 годишна възраст. Нямаме претенции да печелим Лигата, но никога не се знае преди да е започнал турнирът”, каза Вичентич.