Дани Мърфи обсипа с похвали Бербатов
Дани Мърфи обсипа с похвали Бербатов / netinfo

Дани Мърфи смята, че съотборникът му в „Тотнъм” Димитър Бербатов е страхотен играч и съвсем скоро ще започне да вкарва много голове.

Българският национал, който изигра две световни квалификации след мача с Портсмут, не взе участие в пет срещи на "шпорите" поради контузия. „Той е невероятно умен футболист и добър атлет, знае кога точно какво да направи", каза Мърфи, който вкара първото си попадение, след като довкара топка, затруднила Дейвид Джеймс след удар на Бербатов.

„Димитър е хладнокръвен, малко са играчите като него. Много е лесно да играеш с него в един отбор. Той е невероятен в борбата за високите топки, прави страхотни пробиви и винаги взима правилното решение. Съвсем скоро ще навлезе във форма, което ще помогне много на тима ни. Димитър наистина е страхотен играч и според мен най-доброто от него тепърва предстои. Той е професионалист и знае как да си върши работата, той е вкарвал голове на много високо равнище и ако не беше добър футболист нямаше да играе при нас", заяви бившият играч на Ливърпул.

"Тотнъм" се подготвя за трудното предизвикателство срещу „Астън Вила” в събота, отбор който със Стилиян Петров в центъра на терена респектира противниците си. "Гледал съм няколко техни срещи и играят с много увереност. Имат добри играчи, добри млади футболисти и системата, която им носи успехи за момента. Срещата ще бъде много тежка. "Вила Парк" винаги е бил негостоприемен стадион и поради тази причина трябва да сме пределно концентрирани.

Досега Мартин О'Нийл свърши невероятна работа. В играта им се вижда страстта, която липсваше миналия сезон", каза още Дани Мърфи.