ЦСКА загуби първи точки на Армията”
ЦСКА загуби първи точки на Армията” / Sofia Photo Agency
Шампионът ЦСКА загуби първи точки като домакин този сезон. В мач от 12-ия кръг на А група „червените” не успяха да победят гостуващия тим на Черно море. Двубоят на стадион „Българска армия” в столицата завърши при равенство 1:1, като головете отбелязаха Тодор Янчев за „армейците” и Мирослав Манолов.

Възпитаниците на Никола Спасов създадоха първата голова опасност в мача в 9-ата минута, когато юношата на „червените” Мирослав Манолов се възползва отлично грешка на централния бранител Иван Иванов и с удар с десния крак нацели десния страничен стълб на вратата на домакините.

Постепенно футболистите на „червените” започнаха да поглеждат по-честно към вратаря на Черно море Илчев, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата му. Маркиньос пробва силен шут от границата на наказателното поле, но без успех. Последваха няколко корнера в полза на домакините, които обаче също не донесоха резултат.

Най-доброто положение за ЦСКА дойде в след полочин час игра, когато най-дейният в редиците на домакините Маркиньос стреля два пъти, като при втория изстрел топката се отклони от страничния стълб на вратата на варненци.

Все пак логичното се случи в 66-ата минута когато Тодор Янчев откри в полза на шампионите. Капитанът на „червените” бе най-съобразителен след центриране на Здравко Лазаров от фаул. Янчев овладя топката около точката на дузпата и с премерен удар в десния ъгъл на Илчев откри резултата за 1:0 в полза на домакините.

Само шест минути по-късно обаче, статуквото на терена бе възстановено. Нападателят Мирослав Манолов отигра отлично топката с глава, след центриране на Алекс от пряк свободен удар и не остави никакви шансове на Беконо.

До края на мача домакините хвърлиха всички сили в нападение, но в крана сметка не успяха да преодолеят за втори път стража на гостите. От своя стана футболистите на Никола Спасов използваха всеки удобен момент да бавят и накъсват играта, което се оказа печалившата стратегия за тях.