ЦСКА Москва за рекорден шести пореден път на Файнъл Фор в Евролигата
ЦСКА Москва за рекорден шести пореден път на Файнъл Фор в Евролигата / netinfo
ЦСКА Москва се класира за Файнъл Фор в Евролигата след убедителна победа в последната решаваща среща над гръцкия Олимпиакос с 81-56. Двата отбора си размениха по една победа в първите две срещи, при това всеки спечели като гост, но този път до изненада не се стигна и „червените” от Русия се класираха за шести пореден път сред четирите най-добри клубни отбора на стария континент, съобщава bulgarianbasket.com.

ЦСКА контролираха мача през цялото време като натрупаха надеждна преднина с двуцифрен резултат още във втората четвърт от срещата. До края те не позволиха на гостите от Гърция да се доближат на по-малко от 7 точки. ЦСКА се реваншира за домакинската си загуба преди седмица, единствената досега в тазгодишното издание на Евролигата.

Рамунас Шишкаускас отбеляза 24 точки и рекордните в кариерата си в Евролигата 5 тройки, докато словенеца Матияз Смодиш добави 13, а Тео Папалукас 12 точки за победителите. ЦСКА имаше отличен ден в стрелбата от раазстояние и вкара 13 от своите 22 опита от зоната за 3 точки. Освен това играчите на спрягания за бъдещ треньор на Барселона италианец Еторе Месина отбелязаха 14 от 15 наказателни удара.

За Олимпиакос Панайотис Василопулос вкара също рекордни в кариерата си в Евролигата 17 точки, а американецът който наказа ЦСКА в първия им сблъсък Лин Гриър завърши с 11. Американецът с български паспорт Родерик Блекни игра 29 минути и вкара 9 точки, подаде 4 асистенции и грабна 3 борби в защита. Олимпиакос губи на това ниво в Евролигата – четвъртфинали за трета година подред.

На полуфинал в началото на май в Мадрид ЦСКА Москва ще срещне победителя от втория мач за тази вечер между ТАУ Керамика и Партизан Белград.