Четирима кандидати за волейболистите ни, треньорът на Владо депозира СV
Четирима кандидати за волейболистите ни, треньорът на Владо депозира СV / netinfo
Вече официално кандидатите за поста старши треньор на волейболните ни национали са четирима - Раул Лозано, Франчесто Дал`Олио (Пупо), Силвано Пранди и Никола Матияшевич.

Италианецът Силвано Пранди заяви желанието си да поеме тома ни, като депозира СV-то си в петък в БФВ. Сегашният наставник на Владимир Николов в Кунео е на 60 години (роден на 13 ноември 1947 година в Сан Бенедето Белбо) и бе начело на Италия в продължение на 4 години, като на Олимпиадата в Лос Анжелис през 1984 година изведе адзурите до бронза. На Ботуша той е водил Торино, Падова, Кунео, Лубе Банка Мачерата, Ферара и Тренто, а равносметката е 4 шампионски титли, 4 Купи на Италия, Купа на шампионите, 2 Купи CEV, 3 Купи на Купите, 2 Суперкупи на Европа, Суперкупа на Италия.

Най-непопулярното име сред четиримата кандидати е Никола Матияшевич. Сърбинът е бивш наставник на френския Бове в периода 2002-2006 година, като тогава е работил с двама българи Данаил Михайлов и Юли Василев. За последно се говореше, че ще поеме тима на Ница. В родината си е бил начело на Партизан.Като играч е бил част от Обилич Белград, а с тима на Югославия стига до бронзовите медали от Европейското първенство в Белград през 1975 година.Никола Матияшевич бе кандидат за селекционер на представителния отбор на Сърбия и Черна гора през 2003 година, когато бе в съревнование с Ласло Лукаш. Включи се в тази битка и през 2006 година.