Часове след операцията и с 50 шева, Чех тренира за мача с Ливърпул
Часове след операцията и с 50 шева, Чех тренира за мача с Ливърпул / netinfo
Петер Чех може сериозно да подсили състава на Челси за предстоящите решаващи мачове от Шампионската лига и Премиършип. Стражът е започнал тренировки само четири дни, след като получи 50 шева в следствие на ужасяваща лицева контузия.

Чешкият национален вратар, който получи разрезни рани по лицето по време на тренировка при случаен сблъсък с бранителя Тал Бен Хаим, изрази надеждата си, че ще може да се подготви за първия полуфинален сблъсък с Ливърпул в Шампионската лига на 22 април.

Първоначалните очаквания бяха, че Чех може да пропусне срещите до края на сезона, но само часове, след като претърпя операция, той бе на линия за персонално занимание с треньора на вратарите.

25-годишният Чех имаше намерение да носи допълнителна маска, с която да предпази шевовете, но може да с окаже, че и по-голяма лепенка ще свърши работа.

„Чувствам се много добре, изглеждам много по-добре, няма подутина, няма проблеми. Възстановяването ми върви добре в момента. Искам да се върна в игра възможно най-скоро”, каза Чех пред „Daily Mail”.

„Мога да тренирам. Проблемът ми е, че не мога да си позволя да влезна в единоборство, но мога да тичам, мога да тренирам и във фитнес салона. Именно това правя в момента и изчаквам разрешението на хирурзите, за да се върна в игра”, добави той.

„Използвам много болкоуспокояващи в момента, така че не чувствам никаква болка”, каза още Петер Чех.