Бразилия и Чили на четвъртфинал в Копа Америка
Бразилия и Чили на четвъртфинал в Копа Америка / netinfo
Бразилският национален отбор е последният четвъртфиналист в Копа Америка. „Кариоките” постигнаха минимална победа над Еквадор с 1:0 в двубой от група В на турнира и се класираха за следващия етап. Преди това тимът на Чили се добра до последните осем в надпреварата след безлично нулево равенство с Мексико,

Единственото попадение в вчерашните двубои от групата бе дело на Робиньо. Нападателят на Реал Мадрид се разписа в 56-та минута от спорна дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него от Джовани Еспиноза.

През първото полувреме Еквадор имаше териториален превес. Футболистите на Луис Суарес пропиляха множество шансове за гол пред вратата на Дони. В началото на втората част „кариоките” поеха контрола над събитията на терена, но не успяха да отбележат. Спасението за играчите на Дунга дойде в 56-та минута, когато Робиньо реализира 11-метровия наказателен удар.

Чили се класира за 1/4-финалите на турнира след безлично нулево равенство срещу Мексико. Това бе може би най-скучният мач от началото на Копа Америка. Момчетата от „дългата страна” се опитаха да наложат контрол над играта, но тимът на Уго Санчес не допусна това. Играта почти през цялото време се развиваше в центъра на терена и зрителите на двубоя не станаха свидетели на атрактивни голови положения.

Крайно класиране в група В:

1. Мексико 7 точки

2. Бразилия 6

3. Чили 4

4. Еквадор 0