Божинов се върна и изригна с гол
Божинов се върна и изригна с гол / netinfo

Националът на България Валери Божинов се завърна по подобаващ начин на терена след шест месечна пауза. Таранът игра половин час срещу резервите на Нюкасъл и вкара гол с левия крак. По ирония на съдбата играчът на Манчестър Сити бе точен с крака, който му оперираха преди половин година. Бившият играч на Ювентус се появи на „Сейнт Джеймс Парк” в Нюкасъл половин час преди края на мача на мястото на Фелипе Кайседо.

Още в началото Божинов показа огромно желание за игра и направи няколко класни отигравания. Голът падна в 79-та минута. Гаридо комбинира с младия Уоугън, който пусна в наказателното поле на Емил Мпенза. Белгиецът пусна пас на точката на дузпата и Божинов с фирмен удар я прати под гредата в мрежата на Нюкасъл.

Малко по-късно Валери пропусна да отбележи и втори гол в мрежата на „свраките”.

Мачът бе наблюдаван на „Сейнт Джеймс Парк” от треньора на Ман Сити Свен Йоран Ериксон и легендата на английския футбол Кевин Кийгън.

След срещата феновете на гостите, които бяха около 50-на скандираха дълго името на завърналия се българин. В съблекалнята на Сити също подобаващо отразиха гола на Валери Божинов.