Бекъм с загуба от Челси в дебюта си за Галакси
Бекъм с загуба от Челси в дебюта си за Галакси / netinfo
Английската суперзвезда Дейвид Бекъм направи своя дебют за новия си отбор Лос Анджелис Галакси по време на контролата на отбора срещу Челси, спечелена от лондончани с 1:0.

Бекъм игра едва 12 минути заради контузията в левия глезен, която го измъчва от известно време. Той влезе в игра в 78-мата минута под бурните аплодисменти на публиката.

Бекс, който за последно игра в последния кръг на Примера дивисион преди 35 дена, се движеше предпазливо по терена и имаше само няколко докосвания с топката. Всяко такова обаче бе посрещано с бурно ръкопляскане от запалянковците.

Дори единственият гол в мача, дело на Джон Тери в 49-тата минута, не помрачи настроението на 27000-те, дошли да наблюдават своя идол на „Хоум Депот Сентър”.

Въпреки че футболът не е сред най-популярните спортове отвъд Океана, двубоят бе най-атрактивното събитие в града. Във ВИП-ложите на стадиона освен жената на англичанина – Виктория, личаха още имената на актрисите Ева Лонгория и Кейти Холмс, както и на губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер.