Бейзболът кани Весела Лечева и Бойко Борисов за откриването на сезона
Бейзболът кани Весела Лечева и Бойко Борисов за откриването на сезона / netinfo

Председателят на ДАМС Весела Лечева и кметът на София Бойко Борисов се очаква да са гости на откриването на сезона по бейзбол. Символичното начало на 19-ия шампионат на България ще бъде поставено с традиционния Мач на звездите в събота (26 април) от 11 часа на ст. „Диана” в столичния кв. „Дианабад”.

Федерацията ни (БФБ) вече разпрати ВИП-поканите, като само първата дама на българския спорт все още не е отговорила. Иначе освен столичния градоначалник присъствие са потвърдили още министърът на държавната администрация и административна реформа Николай Василев, представители на посолството на Япония в София и на японската агенция за международно сътрудничество (JICA).

По обичай първата топка на двубоя между сборния отбор на българските звезди и младежкия национален тим ще хвърли посланикът на САЩ у нас Н. П. Джон Байърли. Дипломатът е обещал да изиграе поне един ининг за звездния отбор.

Същинското начало на мъжкия шампионат за сезон 2008 е предвидено за 1 май. Шампионът „Бизони” (Благоевград) започва защитата на титлата с гостуване на „НСА-Лъвове” в София. Другите два мача следващия четвъртък са „София Блус” – „Девълс” (Дупница) и софийското дерби „Академик”– „Юнак”. Петият столичен тим – „Атлетик”, почива в I кръг.