Батков: Ще поднесем подарък на ЦСКА за юбилея
Батков: Ще поднесем подарък на ЦСКА за юбилея / netinfo
Босът на Левски Тодор Батков заяви след днешната среща на „синьото” ръководство, че една от задачите на отбора е да поднесе „подарък” на ЦСКА по случай юбилея на „червените”.

„Целите пред отбора са ясни. Тази година остават още пет мача, които трябва да вземем. Отборът е все по-сработен и е в подем. Не казвам да спасим сезона, но смятаме да поднесем подарък на вечния съперник по случай юбилея му, на техния терен. Нека те да паднат, а после да им връчат титлата”, заяви собственикът на Левски.

Тодор Батков обаче пожела успех на ЦСКА в Шампионската лига. „Ние ще играем на нашия стадион мачовете от УЕФА, а после в групите може да се преместим и на „Васил Левски”. Ако ЦСКА влезе в групите на Шампионската лига, може да се съгласим да играем и на „Георги Аспарухов”. Пожелавам на ЦСКА да влезе в групите на Шампионската лига”, допълни бизнесменът.

Тодор Батков призна, че проблемът с Игор Томашич не е от финансово естество. „Той е легионер и България не му е родина, въпреки че е национал. Той е възлов играч и държим изключително много на него. Той е нужен на отбора ни, но ние готвим и друг вариант за тази позиция”, каза Тодор Батков.

Петков е в Левски от седем години и търси ново предизвикателство. Предлагаме му нов договор със срок, който е без прецедент в България”, допълни Батков.

Петков е обичан и харесван от феновете. Той е от малкото футболисти, които показват непримирим характер”, каза още Батков.

Собственикът на Левски заяви отговорно, че клуб ще стартира изграждането на нов тренировъчен терен на „Герена”. Босът на „сините” изрази надежда, че парламента ще гласува нов закон за спортните бази, след което ще стартира изграждането на ново съоръжение на мястото на стадион „Раковски”.