Аржентина триумфира в турнир на ФИБА
Аржентина триумфира в турнир на ФИБА / netinfo
Властващият олимпийски шампион Аржентина, воден от звездите си Луис Скола и Ману Джинобили, спечели подгряващия за Олимпиадата в Пекин баскетболен турнир "ФИБА Даймънд Къп", след като победи днес във финала Австралия с 95:91.

Скола, който играе за Хюстън Рокетс, отбеляза 30 от 32-те си точки през второто полувреме на мача и помогна на "гаучосите" да обърнат изоставането си в третата четвъртина от 35:54 и да завоюват накрая крайната победа.

Джинобили, който приключи с 24 точки, реализира 12 в критичната трета четвъртина, а освен това вкара цели седем точки в последните 80 секунди на мача. Австралийците водеха на полувремето с 47:35, като най-добър за тях бе Дейвид Барлоу с 16 точки. В по-ранният мач, Китай победи азиатския шампион Иран със 75:46, с което спечели третото място на турнира.

Аржентина ще играе на започващата през следващата седмица Олимпиада с отборите на Австралия, Русия, Литва, Хърватия и Иран в Група "А", а Китай е в Група "Б" с отборите на САЩ, Испания, Гърция, Германия и Ангола.