Арсенал се готви за два топ-трансфера през лятото
Арсенал се готви за два топ-трансфера през лятото / netinfo
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че има намерение да направи два топ-трансфера през лятото. Според информацията, наставникът иска да види в тима си класен защитник и халф. По време на пресконференция, Венгер разкри причината, поради която отборът не е съумял да се пребори през сезона с Манчестър Юнайтед и Челси – качеството на отбраната.

Треньорът на „артилеристите” е искал още през януари да привлече централния защитник на Мидълсбро Джонатан Уйдгейт, но играчът сложи подписа си под контракт с Тотнъм. Слухове се носят и относно Майка Ричардс, който все още се състезава за Манчестър Сити.

Арсен Венгер изрази недоволството си и от факта, че е трябвало да се раздели с Матио Фламини, освен това треньорът сподели още, че е разочарован и от действията на самия футболист. Преди няколко дни французинът подписа официално с Милан, където ще получава 4 милиона евро годишно.

„През тази година бяхме близо до триумфа, но не успяхме. Казах на отбора си, че ако се организираме, следващият сезон ще спечелим всичко. Но ако играчите не са способни на това, а мислят преди всичко за договори с по-големи заплати, това ще е най-голямото ми разочарование”, каза Венгер.