Акция срещу черното тото, разпитват футболисти
Акция срещу черното тото, разпитват футболисти / снимка: ThinkStock/Getty Images

Мащабна акция срещу незаконните залагания във футбола провежда МВР, съобщи Нова телевизия. Разпитват се футболисти, мениджъри на отбори и футболни съдии, уточниха източници на медията. Според тях се разследват шестима души, които са както от София, така и от провинцията.

Разпитите се провеждат в ГД "Национална полиция" в столичния квартал „Младост". Акцията е по сигнал на Българския футболен съюз в координация с УЕФА.

От централата на ведомството потвърдиха за разследването, но засега отказват да уточнят кои са имената, попаднали в разследването и кои са футболните клубове.

Сред разпитваните вероятно е Йордан Тодоров, футболист на Локомотив София от лятото на 2014 година, който излезе от сградата на полицейската академия, съобщават от телевизията. Известният като Данчо Тъча обаче запази мълчание пред камерите.

"Разпитват се много футболисти. Видях играчи от Локо Пловдив, видях Мартин Камбуров и Александър Тунчев. Питат ни дали знаем за уредени мачове и схеми за уреждане на срещи", заяви Иво Иванов от Локомотив София. Той допълни, че не знае за такива случай в българския футбол.

През август тази година дисциплинарната комисия към БФС спря правата на трима футболисти, свързани с избухналия скандал за черно тото около юношеския национален отбор. Това бяха Даниел Гяуров, Стивън Петков от Лудогорец и Григор Григоров.

Източник: Novanews.bg