Абрамович ще избира между Рийкард, Манчини и Хидинк
Абрамович ще избира между Рийкард, Манчини и Хидинк / netinfo
Франк Рийкард, Роберто Манчини и Гуус Хидинк са имената, които се спрягат за заместник на уволнения в Челси Аврам Грант.

Както е известно вчера израелецът бе освободен след нареждане на собственика на клуба Роман Абрамович. Именно руснакът назначи Грант начело на Челси след отстраняването на Жозе Моуриньо и през декември му предложи 4-годишен контракт.

След загубата на финала в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед и второто място в английското първенство Абрамович не се поколеба да уволни Грант.

В щаба на Челси са решени да намерят заместник на Грант възможно най-скоро, за да може новият мениджър да направи необходимите трансфери и да започне нормално лятната подготовка.

Като фаворити за поста се очертават Франк Рийкард, който напуска Барселона, както и наставникът на Интер Роберто Манчини, който най-вероятно ще бъде заменен от Жозе Моуриньо.

Манчини записа отлична серия от резултати в последните години, печелейки три шампионски титли в Италия, но пък в същото време се провали в Шампионската лига.

Рийакрд, който в момента е на почивка в САЩ, бе уволнен по-рано този месец, след като не успя да донесе трофей на „Ноу Камп” в последните две години. При престоя си в Испания холандецът успя да спечели шампионата през 2005 и 2006 година. През 2006 също завоюва и трофея в Шампионската лига.

Сънародникът на Рийкард Гуус Хидинк също остава потенциален кандидат, тъй като до този момент той официално не е подновил контракта си с Руската футболна федерация.