/ betenemy.com
Благодарение на технологичната еволюция и постоянно подобряващите се системи за скъсяване на разстоянието - какъвто може да бъде интернет - забелязваме възхода на всеки бизнес. По тази причина получаваме много нови функционалности, нови и разнообразни методи за забавление и една доста сериозна свобода на самите клиенти, когато избират предлага услуга или продукт. Развитието даде огромни възможности на всеки онлайн хазартната индустрия и именно тя най-бързо успя да се възползва от предлаганите възможности. В следващите редове ще се запознаем с онези иновации, които в следващите години ще дадат още по-сериозен резултат като повишаване на приходите и като повишаване на стойността на самата индустрия.

Започваме с подобряването на спортната индустрия. Не беше необходимо много време, преди да видим как футболът и баскетболът получиха допълнителна система за наблюдение под формата на VAR. Правилата започнаха да се променят, а с това и самата игра. Бъдещите планове на повечето спортни асоциации е да премахнат човешкия фактор и да оставят само технологията да отсъжда някои от по-спорните моменти. Ако това се случи, може би ще наблюдаваме още по-интересни дербита, но дори това подлежи на обсъждане.

Промените не се забелязват само в различните дисциплини, а и сред зрителите. Според направено проучване, новото поколение гледа много по-малко спорт, който може да се излъчва в телевизионен ефир. Настоящите трендове са насочени към не толкова популярните дисциплини като електронните спортове. Очаквано и повечето букмейкъри промениха портфолиото си и разширяват спектъра значително, за да предложат необходимата емоция на своите клиенти. В платформата на palms bet онлайн залози ще открием, че портфолиото предлага всичко от електронни спортове до хандбал и тенис на маса. Тенденцията ще продължи и ще остави сериозна следа и през следващите години.

Може би един основен елемент е наличието на електронните спортове. Не е задължително всеки да го познава, но често чуваме за развитието на eSport тренда и големите турнири, които се провеждат. През далечната 2015 г. феновете са били близо до 2 милиарда души, а след още 2 години ще се очаква да достигнат 3 милиарда души. Най-забавното е, че макар да говорим за електронни игри, които за мнозина не се доближават дори малко до спортната индустрия, вниманието и инвестициите са наистина впечатляващи. Да не забравяме, че електронните атлети инкасират 6-цифрени суми от наградни фондове. Все още не могат да достигнат възнагражденията на професионалните атлети, но и това е само въпрос на време.

Когато говорим за еволюция, няма как да пропуснем някои особени факти. Миналата година беше особено тежка за всеки бизнес и само брандовете, които успяха да се ориентират по-бързо в онлайн средата, успяха да запазят своите успехи. Спортната индустрия също успя да понесе някои по-тежък удар, но не трябва да забравяме, че адаптацията също беше впечатляваща. Не само електронните спортове спечелиха повече почитатели, но и виртуалните спортове, се радват на нови фенове. Дори и към този момент, продължават да трупат интерес.

Професионалните атлети също решиха да приемат хвърлената ръкавица на електронните атлети и премерваха сили в неутрална среда. Точно тази адаптация трябва да ни показва, че дори и в най-тежките моменти, развлекателната индустрия няма да се предаде и ще бъде на необходимата висота за своите клиенти.

Не трябва да забравяме, че освен като помощник на спорта, технологията дава и възможност на всеки фен да се доближи по-близо до спортната индустрия. Умните телефони предоставят все повече възможности за гледането на събития, докато сме в движение, а с появата на следващият стандарт на скорост, под формата на 5G, можем спокойно да отчитаме и ръст. Всяка спортна лига значително повиши своята стойност, а собствениците решиха да запълнят празните спортни месеци с други по-малки турнири и събития, за да се запази и вниманието. Нека не забравяме, че днес можем да гледаме събития от цял свят, като връзката се осъществява само с няколко клика.

Макар и спортът да е отражение на физическата сила и таланта, все повече експерти прибягват до дебрите на точните науки. Спортната статистика е поле, в което някои от най-големите анализатори се опитват да предскажат следващото събитие. Не трябва да се изненадваме от употребата на изкуствен интелект, който да отчита огромното количество постъпваща информация.

Днес можем да видим колко минути е играл даден играч, каква е неговата стойност, дали ще се повиши и много други. Впрочем всеки един фактор може да бъде отчетен и изчислен с огромна точност. Спортните фенове започнаха да се ориентират добре в цифрите и точно това гарантира и бъдещата употреба на този вид изчисления.