/ iStock/Getty Images
Естественият камък е материал с висока стойност, който придава несравним стил, класа и елегантност с присъствието си в дома. От изграждане на фасада на къща, през подови настилки и облицовки, до най-фините декоративни щрихи - можете да вложите различни видове камъни в различните интериорни и екстериорни проекти. Разнородният състав на минералите, които ги изграждат, обуславя различните текстури, рисунък и цветове и допринася за тяхното огромно многообразие. Ние от Piatraonline.bg гарантираме, че който и вид да изберете, резултатът винаги ще бъде безупречен и зашеметяващ.

Какво е приложението на естествените материали

Естественият камък се използва най-вече като строително средство, както и за изграждане на декоративни елементи от екстериора и интериора на дома. Може да ви послужи за изграждане на настилки в двора и градината, за стенна облицовка, за изработване на изделия като: плотове, мивки, душ корита, первази, стъпала и др. Здравината на строителните средства с природен произход гарантира дълготрайната им употреба. Освен чисто естетическите им предимства, устойчивостта им към външни фактори ги прави силно предпочитани както в сферата на екстериорния, така и в интериорния дизайн.

Кои са основните видове естествен камък

Спрямо техния произход, свойства, структура, твърдост и топлинната им инертност, естествените материалите намират най-разнообразни приложения. Мраморът служи за производство и изграждане на интериорни облицовки и настилки, плотове, мозайки, колони, стъпала, первази. Гранитите и травертинът се прилагат най-често във фасадното облицоване на сгради, а шистовата слоеста скала се използва за направата на т.нар. каменни тапети, с които се облицоват различни по вид повърхности. Кои видове естествени материали се употребяват най-често:

● Мрамор;
● Гранит;
● Оникс;
● Шистов камък;
● Варовик;
● Травертин;
● Пясъчник.

Защо да изберете услугите и продуктите на Piatraonline

В онлайн магазина на Piatraonline ще откриете модерни, естетически издържани и практични решения за интериорните пространства във вашия дом. Вдъхновете се с нови идеи и креативни предложения от нашите експерти, които ще са до вас във всеки един етап - от стартирането до момента на успешната реализация на вашия проект. Създайте си вълнуващата, впечатляваща и изискана обстановка у дома на достъпни цени. Инвестирайте в реализацията на идеите и желанията си и си подарете онова чувство на възторг и удовлетворение, което тяхното сбъдване ще ви донесе.

Къде може да разгледате продуктите на Piatraonline

Естествените материали се преживяват с поглед, но също така и с допир - това е естетично пътешествие за всички сетива. За да направите максимално информиран избор и да се насладите истински на красотата на естествения камък, заповядайте в шоурума на Piatraonline в гр. Кресна (главен път Е-79, след бензиностанция ЕКО). Там ще ви посрещнат нашите специалисти, които ще ви консултират и ще ви запознаят с предимствата и характеристиките на всеки един камък и продукт. Очакваме ви, за да започнем заедно реализацията на вашия мечтан проект - без компромиси и с много подкрепа от наша страна.