Втора присъда за купуване на гласове в Пловдив
Втора присъда за купуване на гласове в Пловдив / DarikNews

Втора присъда за купуване на гласове постанови Пловдивският окръжен съд. Две години пробация и глоба в размер на 5000 лв. е наказанието на 53-годишния Георги Карагьозов. Той беше признат за виновен за това, че на 5 юли в Пловдив е предложил на голям брой лица сумата от 20 лева и осигуряване на работа срещу парично възнаграждение, ако упражнят избирателно си право в полза на мажоритарния кандидат за Пловдив на Коалиция за България доц. д-р Илия Баташки. 

Карагьозов е лишен от право да заема държавна или обществена длъжност за срок от две години. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Преди седмица 57-годишен пловдивчанин бе осъден на 1 година условно и 10 000 лева глоба за купуване на гласове. Той бе признат за виновен за това, че е предлагал на различни лица сумата от 30 лв., за да гласуват за ВМРО-Ред, законност и справедливост" на парламентарните избори на 5 юли.

По повод случая и намесването имената на политическите сили от предизборния щаб на ВМРО и РЗС обявиха, че не познават лицето, което твърди, че е купувало гласове  за тях.